Saturday, June 13, 2009

Nostalgia Dikir Barat Seratas

Pasukan Dikir Barat Seratas di Karnival Seni Pendidikan Pencegahan Dadah Peringkat Kebangsaan 2000

Kebosanan yang melanda telah membuatkan aq mengagtai tangan meng"search" di internet utk mencari berita2 terbaru atau yg lepas berkenaan dikir barat seratas.Akhirnya terjumpalah sesuatu yang aq sendiri xpernah tgk kt bumi Seratas.Haha..akhirnya berjumpa juga aq dgn gambar pasukan Dikir Barat Seratas 2000 yg merupakan johan dikir barat peringkat negeri Perak ketika itu.Kepada bekas ahli Dikir Barat Seratas 2000 yang ada bolehlah mengimbau kembali kenangan manis mereka apabila melihat gambar ini.


Pasukan Dikir Barat Seratas 2009


Credit to Pak Cik Awang Darus, Jurulatih Dikir Barat Seratas



Terdapat juga video dikir barat semasa tahun 2000.Video persembahan semasa hari anugerah cemerlang Seratas pada tahun 2000.Kualiti video agak kurang memuaskan kerana pada tahun itu mungkin belom ramai yg ada digital camera.Hasil pencarianku jumpa jugak video nie.Umpama menyelam ke dasar lautan barulah boleh jumpa video nie.Haha.Bagi junior dikir barat seratas sekalian yang xpernah tgk boleh la usha video nie sebagai panduan dan rujukan.Tanpa PenDikir Seratas yang terdahulu siapalah pendikir2 seratas sekarang ini.


video

3 comments:

jaffarizal said...

ha san..kolo nak tau..
sumber inspirasi aku nak masuk dikir barat ni sebb tok juara die la..
name die shamsuddin b salleh..pggil abg sudin je..
hehehe..

ihsanasir said...

owh..
patotla..
same r..
sumber inspirasi saya tukang karut 2003..
name dye Jaffa Rizal Izha Bin Jamaludin..
pggl abg jeff je..
gagagaga..

biSCUt MARY said...

Gambar atas sekali tu peringkat kebangsaan tahun 2000 time tu trengganu jadi tuan rumah.. Sebab time tu aku mewakili Selangor